Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Postani prostovoljec!

Vabimo te, da se nam pridružiš kot prostovoljec! Prostovoljci skupaj pomagamo otrokom, brezdomcem in drugim ljudem v stiski.

Kje lahko pomagaš?      

 

 

Hvala za bunde

Zaradi vaše pomoči lahko v Dnevnem centru za brezdomce delimo tople bunde vsem, ki jih potrebujejo. Dobili smo lepo število bund in zimskih jaken. Še enkrat hvala za tako množičen odziv!

Kulturni večer za brezdomce

    

8. februar, Slovenski kulturni praznik smo svečano obeležili tudi v Dnevnem centru za brezdomce. Skupaj s prostovoljci in brezdomci smo pripravili literarni večer, na katerega smo se pripravljali že od novega leta. 

Dan prostovoljcev v januarju

   

Na dnevu prostovoljcev, v torek 29.1.2019, smo se pogovarjali koliko smo v naših medsebojnih odnosih priklopljeni in kdaj se raje (ali avtomatsko) izklopimo.

Duhovne vaje za zakonce

    

Od petka do nedelje (18. – 20. januarja) so na Mirenskem Gradu potekale duhovne vaje za zakonce. Zbralo se nas je sedem družin. Srečanje smo začeli s prispodobo o posodi in različno velikih kamnih. Trije veliki kamni, ki odločilno vplivajo na odnose med zakoncema so pogovor, spolnost in smisel. O njih so skozi celoten vikend potekala razmišljanja, najprej osebna, nadaljevala so se s pogovorom med zakoncema, na koncu vsakega sklopa je sledil še skupni pogovor, ki ga je usmerjal in vodil lazarist Peter Žakelj.

Pravljični večer na Mirenskem Gradu

   

Nekoč.... Pred davnimi časi.... Za devetimi gorami in devetimi vodami... So vam kaj poznane te besede? V petek zvečer, na družinskem večeru na Mirenskem Gradu, so nas te besede vrnile v otroška leta. Tema tokratnega večera so bile pravljice in na obisk je prišla sama Zvezdica Zaspanka, boter Mesec, komet Repatec in stric Ceferin. :)

Prosimo za moške bunde

V Dnevnem centru za brezdomce močno primanjkuje moških bund. Če imate doma kakšno viška in je še dobro ohranjena, vas prosimo, da jo prinesete k nam (Plečnikov podhod 1, Ljubljana) ali pokličete in pridemo iskat (Janja 031 775 427). Bunde lahko dostavite tudi na Mirenski Grad oz. pokličete za prevzem (Katja 031 748 387).