Domov

brezdomci.jpgdogodki.jpgotroci_in_mladi.jpgprostovoljci.jpgstarsi.jpgvzd.jpg

Literarni večer na prešernov praznik v dnevnem centru

            

V ponedeljek, 8. februarja, smo se tako prostovoljci kot brezdomci dnevnega centra prelevili v prave pesnike. Bil je Prešernov dan, zato smo se odločili, da se tudi mi, kot že zadnjih nekaj let, preizkusimo v literarnem ustvarjanju.

Priprave na literarni večer so bile zelo pestre. Imeli smo likovne delavnice, na katerih smo risali trenutke iz svojega življenja, ki nam veliko pomenijo, pisali smo tudi pesmi. Osrednja tema je bila »Korak za korakom do sreče«, kar je geslo letošnjega leta. V pesmi smo izlivali svoja čustva, svoje strahove, svoje dileme in svoje želje za prihodnost. Vsak je prispeval svoj delež in skupaj smo ustvarili malo knjižico čudovitih pesmi.

Potekale so tudi vaje pevskega zbora, kjer so se prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote podali v svet petja in nam na literarni večer zapeli lepe pesmi.

Prireditev se je pričela ob 19. uri, takoj po večerji. Najprej smo si ogledali filmček, kjer smo lahko videli kaj vse so brezdomci dosegli v preteklem letu, potem pa smo prešli na osrednjo temo – literarna dela. Prostovoljci in brezdomci smo posamezno prihajali na oder in publiki prebirali svoja besedila. Bilo je res prijetno vzdušje. Na koncu je za posladek sledila še zakuska, ki smo jo pod vodstvom našega Aleksa pripravljali skozi ves dan.

Tina Vitez

V spodnji priponki si lahko tudi preberete naše pesmi in ogledate nekaj naših risb:

PriponkaVelikost
PDF icon 16 Literarni večer_brošura_0.pdf905.74 KB